Unde găsesşti cele mai ieftine locuinţe în Bucureşti

Data publicării:
blocuri mobiliare


Românii au prins din nou curaj şi cumpără locuinţe. Cei mai mulţi sunt tineri cu familie care au nevoie de apartamente mai mari sau vor să se mute de la bloc la casă. 

Cele mai ieftine locuinţe rămân cele din sudul şi estul Capitalei, acolo unde pe terenurile ieftinite de criză s-au construit sute de ansambluri de locuinţe şi vile. Aici, preţurile apartamentelor sunt la jumătate faţă de cele din centrul oraşului. 

Avem un discount de 5% pentru plata cash, unele ansambluri au şi loc de parcare inclusă”, a spus consultantul imobiliar Andrei Ghiorghişor. 

Unele ansambluri sunt şi eficiente din punct de vedere energetic, pentru că sunt izolate termic, la interior şi la exterior.

Am făcut un calcul şi pentru un apartament de 53 de mp se estimează costuri de consum de gaz de 70 de lei pe lună în momentul în care ne încălzim până la temperatura de 25 de grade, 24 din 24”, a spus Adriana Bâzgan, reprezentantul unui dezvoltator. 

Oferte bune sunt şi pentru cei care vor o casă şi au deja un teren. Locuinţele construite pe structură metalică sunt gata într-un timp record. O astfel de casă de 60 de metri pătraţi costă 45 de mii de euro.

Se livrează la cheie, termenul de construcţie e de trei luni de zile, sunt antiseismice”, a spus Horia Călin, director de marketing. 

În schimb, în nordul Capitalei, dezvoltatorii construiesc acum şi blocuri pe lângă vilele deja ridicate, însă preţurile rămân mari.

De exemplu, un apartament cu două camere în zona Parcul Tineretului are un preţ de 70.000 euro iar un apartament în Aviaţiei, cel mai scump apartament din Aviaţiei, care are 4 camere şi o suprafaţă considerabilîă, are un preţ care ajunge la 200.000 euro. 

Pe lângă preţ, în alegerea locuinţei contează şi apropierea de metro, dar şi de centrele comerciale. 

Cele mai ieftine locuinţe

(Sudul Capitalei) 

garsonieră: 19.500 euro

apartament cu 2 camere: 26.000 euro

apartament cu 3 camere: 36.500 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri