Vacanțe mai ieftine în Turcia

Data publicării:
vacanta turcia
Bilanţul privatizărilor: 7 miliarde de euro în 25 de an

7 miliarde de euro a încasat statul în urma privatizărilor din ultimii 25 de ani. Cele 7 miliarde de euro reprezintă banii pe care statul i-a primit de pe urma vânzării a 7.500 de întreprinderi, potrivit oficialilor Băncii Naţionale a României. Cea mai mare parte din această sumă, circa 4,4 miliarde de euro, a fost virată la Trezoreria Statului. Alte 2,4 miliarde de euro au intrat în bugetul ţării pentru cheltuieli, iar 200 de milioane de euro au fost acordate de AVAS sub formă de despăgubiri. În prezent, doar 2,2 miliarde de euro din banii din privatizări mai sunt disponibili în contul Trezoreriei Statului. 

Parfumuri de 70 de milioane de euro

Românii cumpără tot mai multe parfumuri străine. Anul trecut, companiile din România au importat aproape 6.200 de tone de parfumuri în valoare de 70 milioane de euro, cu peste 54% în plus faţă de 2013, arată datele statistice oficiale. Mai bine de o treime din cantitate a provenit din Polonia, de unde s-au cumpărat produse de peste 18 milioane de euro. Prin comparaţie, exporturile de parfum ale României abia au depăşit 800 de tone.

Disputa ruso-turcă ieftinește vacanțele românilor

Vacanțele în Turcia s-ar putea ieftini cu 30% pentru turiştii români, după ce forţele aeriene turce au doborât un avion rusesc săptămâna trecută, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. În urma acestui incident, agenţiile ruseşti de turism au eliminat Turcia din ofertele de anul viitor. În aceste condiţii, turcii vor fi nevoiţi să scadă tarifele cu cel puţin 20-30%, pentru a compensa lipsa ruşilor, cei mai numeroşi turişti din această ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri