Valentin Ionescu, despre recesiunea tehnică: Mai degrabă mă îngrijorează trendurile, evoluția

Data publicării:
bani euro

E adevărat că putem să comparăm și trimestru cu trimestru, putem să comparăm și trimestrul de anul acesta cu trimestrul corespunzător de anul trecut, dar eu nu aș trage linie acum să spun că suntem în recesiune”, a declarat economistul, care, în general, este un critic al strategiei economice adoptate de Guvernul Ponta.

Dar, pe de altă parte, pe mine mă îngrjorează trendurile, adică evoluția”, a adăugat Valentin Ionescu. „Uitându-ne pe cifre, constatăm că cererea internă, mai ales consumul populației se menține scăzut și trebuie să ne uităm nu doar la factori de natură sezonieră, în timpul verii, ca să vă dau un exemplu, când prețurile sunt mai scăzute și ne uităm pe tot semestrul. Pe de altă parte, investițiile străine au fost scăzute și nu au dat un stimulent în economie”, a explicat fostul ministru.

Pe mine nu mă îngrijorează faptul că în trimestrul II s-a înregistrat un ritm de creștere economică de 1% sau cât s-a anunțat INS-ul, față de trimestrul I, care era de 2,6 și menținea cumva un trend interțial din ultimul trimestru al anului trecut. Pe mine ce mă îngrijorează este că nu avem deocamdată niște factori care să determine, să susțină creșterea pe un termen ceva mai lung”, a punctat Valentin Ionescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri