Vasile Dîncu: Avem 4,8 miliarde de euro, dar e o lipsă de creativitate în dezvoltarea orașelor

Data publicării:
DINCU

Sunt 4,8 miliarde de euro, bani europeni, care pot fi folositţi până în 2020 pentru dezvoltarea urbană, spune Vasile Dîncu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.

Prezent la un seminar legat de rolul fondurilor europene în dezvoltarea oraşelor, ministrul a precizat că România duce lipsă de specialişti, iar la nivelul municipalităţilor nu există o planificare clară a proiectelor.

Încă aș putea să spun că avem o lipsă de creativitate în dezvoltarea orașelor. Administrația e foarte importantă, am făcut acum câțiva ani o cercetare importantă pentru Asociația Arhitecților, din care am simțit eu din ce ne-au dat arhitecții să testăm, era o mare bătălie pentru decizie, cine decide: primarul sau arhitectul șef? Asta era marea bătălie care se dă și din care fiecare e nemulțumit, pentru că și primarul are motive să fie nemulțumit și arhitectul la fel. Problema e să aducem în această bătălie pentru decizie specialiștii din alte domenii”, a spus vicepremierul Vasile Dîncu.

La rândul lor, primarii s-au plâns de legislaţia greoaie de atragere a fondurilor europene. Din cauza contestaţiilor, proiectele sunt tărăgănate chiar şi trei-patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri