Victor Ponta, despre închiderea hipermarketurilor în weekend: „E doar o măsură stupidă”

Data publicării:
victor ponta gov ro

Victor Ponta / FOTO: gov.ro

„Vreau să exprim o opinie pe care o vom transmite şi la Parlament, e o propunere a unor colegi liberali, o măsură liberală altfel, să închidem hipermarketurile în weekend. Eu cred că e bine să le lăsăm deschise, ca oamenii să cheltuie bani, ca să avem consum, ca să păstrăm locuri de muncă şi ca să fie plătiţi, conform legislaţiei, cei care lucrează în weekend, să fie plătiţi mai bine”, le-a spus Victor Ponta miniştrilor, miercuri, în şedinţa de guvern.

El a adăugat că nu ştie ce e „liberal” în a închide hipermarketurile, catalogând măsura ca fiind „stupidă” în acest moment pentru România şi a cerut Guvernului să dea aviz negativ acestei propuneri legislative.

„Nici cei care lucrează şi câştigă - au salariu dublu, nu, pentru zilele alea, doamna ministru? (Rovana Plumb, ministrul Muncii, n.r) - nici noi cei care atunci ne ducem la cumpărături nu aveam nimic de câştigat. E doar o măsură stupidă în acest moment pentru România şi să daţi aviz negativ”, a afirmat premierul, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă iniţiată de doi parlamentari liberali prevede ca hipermarketurile să fie închise duminica şi de sărbătorile legale, cu argumentul că astfel va fi revitalizat comerţul tradiţional, iar consumatorul va petrece duminica în familie şi va face mişcare în aer liber.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri