Victor Ponta, despre suspendarea taxei de la Fetești: Eu am găsit soluții ca oamenii să nu stea la coadă

Data publicării:
ponta la guvern captura-1

Contactat telefonic de Digi24, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, că el este răspunzător pentru modul în care se circulă pe la Fetești și că el a găsit soluția pentru ca oamenii să nu stea la coadă, suspendând taxa în luna august.

Premierul a mai spus că i-a cerut în mod expres ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să vină cu un proiect pentru o soluție tehnologică a problemei barierei de la Fetești. „E adevărat, au primit această sarcină și alți miniștri și nu știu, n-au reușit s-o rezolve. Eu cred că dl Rus...mai am speranța c-o poate rezolva”, a menționat Victor Ponta. El a menționat că ministrul are ca termen-limită pentru prezentarea proiectului „această toamnă”, astfel încât soluția să fie pusă în practică deja în sezonul estival viitor.

Ideea extinderii punctului de trecere de la Fetești nu e viabilă, pentru că nu există spațiul necesar, dar cred că există alte soluții mai inteligente, a declarat premierul.

La observația că CNADNR este în subordinea Guvernului și că este oarecum răspunzător pentru ceea ce se întâmplă acolo, Victor Ponta a răspuns: „Sigur că da. Sigur că sunt răspunzător. Tocmai de-aia am găsit eu soluția acum pentru ca oamenii să nu stea la coadă. Ar trebui să zic că dl Băsescu e de vină, că el conduce Guvernul. Nu, eu sunt de vină, eu sunt cel care ia decizii, eu sunt și cel care răspunde la toate sutele de instituțiile din subordinea Guvernului și tocmai de aceea am luat decizia suspendării taxei și am cerut foarte clar un proiect tehnic care să rezolve această problemă”, a punctat premierul.

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, susține însă că sistemul de taxare de la Fetești nu poate fi schimbat deocamdată și a explicat și de ce: la mijloc ar fi vorba de bani europeni. „Barierele de la Fetești, de fapt tot sistemul, a fost construit pe bani europeni nerambursabili, a costat 6-7 milioane de euro. O clauză spune că nu avem voie să umblăm la acest sistem de taxare timp de șapte ani, acest contract se finalizează în 2014. Suntem conștienți că nu e normal ce se întâmplă la Fetești cu timpii de așteptare, există alte posibilități de a taxa pentru trecea podurilor, însă există constrângeri. Nu avem voie să mișcăm la contract, altfel vom plăti înapoi toată suma”, a explicat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, la Digi24.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri