Victor Ponta: Discuţia cu reprezentanţii FMI a fost bună. Nu mărim nicio taxă în 2015 

Data publicării:
victor ponta gov ro

„(Reprezentanţii FMI – n.r.) au constatat nu doar că avem creştere economică, dar şi că, după 11 luni, avem deficit de doar 0,2%. Prin rectificarea de mâine vom plăti în avans multe lucruri pe care trebuia să le plătim anul viitor: titlurile executorii pentru profesori, magistraţi, toate arieratele guvernului central şi guvernelor locale, ce trebuie pe restituiri. 2,5 miliarde – 3 miliarde de lei pe care urma să le plătim la anul le vom plăti acum, pentru că ne-am gospodărit bine, avem încasări mai mari, cheltuieli mai mici.

Experții FMI sunt la București. Guvernul, prins între promisiunile campaniei și angajamentul reducerii deficitului

Nu mărim nicio taxă în 2015, niciun impozit. Următoarea misiune FMI va fi la sfârşitul lunii ianuarie, ne-am luat angajamente de a nu mări taxe.

Reducerea CAS nu e o pomană electorală, ci o măsură care de două ori a fost votată de toate forţele politice. Vom aplica tot ce am adoptat. Nu se renunţă la nicio măsură adoptată: indexarea pensiilor reducerea CAS, măsuri care sunt deja adoptate, nu vom renunţa la cota unică”, a declarat premierul.

Ministrul Darius Vâlcov: Vineri va fi gata bugetul. Nu vor fi creşteri de taxe şi impozite, ne gândim la unele măsuri de relaxare fiscală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri