Victor Ponta explică încasările mai mici din supraacciza pe carburanți

Data publicării:
pompa de alimentare benzina benzinarie-1

„Cu transportatorii ne-am înțeles, le dăm 4 cenți din 7 înapoi. Am avut o problemă cu comercianții, au avut stocuri neaccizate pe care le-au pus în vânzare”, a spus premierul, precizând că aceste stocuri „s-au terminat la sfârșitul lui mai-iunie”.

Vreau să văd până la sfârșitul anului și tragem o concluzie”, a adăugat Victor Ponta la Digi24.

Specialiştii spun că din cauza scumpirii carburanţilor, românii au dat mai rar pe la benzinării. După ce s-a introdus suprataxa de 7 eurocenţi, accizele au adus în bugetul statului 2,17 miliarde de lei. Suma e mai scăzută cu 380 milioane de lei faţă de perioada în care taxa specială pe carburant NU fusese introdusă.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu a avertizat în urmă cu câteva zile ca încasările de la buget nu vor fi cele aşteptate.

De aceeaşi părere sunt şi de specialiştii Consiliului Fiscal. Aceştia susţin că încasările bugetare sunt, de fapt, pe minus, iar guvernul nu a arătat cum va umple găurile rezultate din încasările prea mici.

Pe de altă parte, premierul spune că președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, este „consilier de propagandă al președintelui Băsescu”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri