Viitorul investiţiilor Ford în România

Data publicării:
ford romania sigla

Din 2008 şi până acum, investiţiile companiei americane în România se apropie de 1 miliard de dolari. Suma include şi cele 200 de milioane de dolari destinate producerii SUV-ului Ecosport.

Mark Fields, preşedintele Ford: „Utilizăm aceste 200 de milioane de dolari ca să producem noul SUV mic Ecosport. Avem un mare potenţial de creştere, deoarece acest segment are una dintre cele mai rapide creşteri la nivel european. Ne bucurăm că putem aduce această maşină în România, la forţa de muncă incredibilă pe care o avem şi ne aşteptăm să avem o cerere bună.”

De asemenea, oficialul producătorului american a spus că se poartă conversaţii cu guvernul român în legătură cu îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi feroviare din jurul fabricii de la Craiova.

Mark Fields, preşedintele Ford: „În prezent, dacă ne uităm la fabrica de la Craiova, vedem că funcţionăm la 90% din capacitate din punct de vedere al forţei de muncă. S-ar putea să avem şi alte oportunităţi de creştere, dar vrem să ne asigurăm că avem infrastructura necesară, nu doar pentru noi, ci şi pentru furnizori.”

Ford a preluat fabrica de la Craiova în 2008. Contractul de privatizare le cerea celor de la Ford să își majoreze treptat producția în România până la 300.000 de maşin, dar obiectivul nu a fost îndeplinit niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri