Zi decisivă pentru acordul cu FMI

Data publicării:
logo FMI-1

 

Este cea mai importantă întâlnire cu Fondul Monetar Internaţional.

Astăzi noi nu negociem pentru prelungirea acordului din septembrie, ci cât rămânem în acord până la jumătatea anului, pentru că evaluarea se face trimestrial sau semestrial, practic primul semestru va însemna și finalul acordului cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană”, a apreciat Darius Vâlcov, în urmă cu câteva zile, la Digi24.

Apoi vor exista discuții la nivelul primului ministru și al Guvernului, dacă ne dorim sau nu continuarea. Probabil nu în aceleași condiții. Este posibil să se urmărească modelul polonez sau, de ce nu, să renunțăm de tot la acest acord. Atâta timp cât noi am arătat că la nivel macroeconomic suntem, probabil, cei mai corecți față de atingerea tuturor țintelor pe care ni le-am asumat, la nivel european. Probabil! Nu suntem cei mai corecți, mai există și Germania înaintea noastră”, a spus ministrul Finanțelor, adăugând că trebuie ca România să ajungă să fie corectă cu ea însăși.

Delegaţia FMI se află în România pentru consultări şi pentru a treia evaluare a acordului stand-by de 2 miliarde de euro care ar urma să expire anul acesta, în luna septembrie.

Vizita se încheie pe 10 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri