„Acești maniaci ai războiului conduși de Trump”. Coreea de Nord, imagini de propagandă cu distrugerea unui bombardier american

Data publicării:
AEN20170924003300315_02_i

Coreea de Nord a dat publicității noi capturi dintr-un clip de propagandă în care un portavion și un bombardier strategic american B1-B Lancer sunt distruse de lansatoarele de rachete ale Phenianului, relatează agenția sud-coreeană Yonhap News. 

Videoclipul a apărut la câteva ore după ce, în acest weekend, într-o demonstrație de forță, mai multe bombardiere ale SUA, capabile să poarte încărcătură nucleară, însoţite de avioane de luptă, au zburat în apropierea coastei de est a Coreei de Nord.

Escadrila de luptă a rămas deasupra apelor teritoriale internaţionale, dar foarte aproape de teritoriul nord-coreean.

Pentagonul spune că mesajul pe care trebuie să îl înţeleagă regimul lui Kim Jong-un este acela că „Donald Trump are mai multe opțiuni militare pentru a se apăra în fața oricăror atacuri”.

Un articol publicat luni de agenția de stat nord-coreeană KCNA, sub semnătura lui Ri Chang Yong, șeful unui departament al Universității de Studii Externe de la Phenian, îl descriu pe liderul de la Casa Albă prin apelativul „răufăcător”, precizând că regimul din Coreea de Nord posedă „cele mai puternice arme nucleare” care vor distruge „acești maniaci ai războiului conduși de Trump”

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi Occident s-au amplificat după mai multe teste nucleare şi balistice făcute de regimul de la Phenian.

Marţi, de la tribuna ONU, Donald Trump a spus că va distruge complet Coreea de Nord dacă aceasta nu va renunţa la intimidări. În replică, Kim Jong-un a spus despre Donald Trump că este „ramolit”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri