Al treilea general din Administrația Trump

Data publicării:
Panetta And Dempsey Attend SOUTHCOM Change Of Command Ceremony
DORAL, FL - NOVEMBER 19: U.S. Marine General John F. Kelly (R) shares a laugh with U.S Army General Martin E. Dempsey, Chairman, Joint Chiefs of Staff, as he is handed a Blackberry phone by U.S. Air Force General Douglas Fraser during a change of command ceremony at United States Southern Command on November 19, 2012 in Doral, Florida. U.S. Marine Gen. John Kelly takes over the command from U.S. Air Force Gen. Douglas Fraser. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Donald Trump l-a ales pe generalul pensionat John F. Kelly, care are o carieră de 40 de ani în Forțele Navale ale Statelor Unite în spate, să conducă Departamentul pentru Securitate Internă. Generalul în vârstă de 66 ani s-a născut în Boston, este un militar decorat și timp de patru ani a condus Comandamentul de Sud al SUA. De asemenea, el a fost criticat pentru opiniile sale privind prezența femeilor pe front.

Panetta And Dempsey Attend SOUTHCOM Change Of Command Ceremony
Foto: Gulliver/Getty Images

Departamentul pentru Securitate Internă este al treilea cel mai mare departament din SUA și este responsabil cu securitatea pe aeroporturi și la frontiere.

John Kelly este al treilea general pe care Trump l-a ales pentru o funcție importantă în administrația sa, precizează Reuters. Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, a anunțat că îl va numi pe generalul de marină în rezervă James Mattis la conducerea Pentagonului, în timp ce generalul în rezervă Michael Flynn a fost ales pentru funcția de consilier pe probleme de securitate națională.

Propunerea i-a fost făcută lui Kelly în momentul în care acesta se afla într-o călătorie Europa, au declarat surse pentru CBS. Anunțul în legătură cu alegerea făcută de Trump pentru funcția de ministru al securității interne va fi făcut în zilele următoare de echipa președintelui ales.

Ce se știe despre generalul John F. Kelly:

Fiul său a murit pe front

În 2010, fiul generalului, locotenentul Robert Michael Kelly, a murit în Afganistan în timp ce conducea un pluton. Kelly a vorbit puțin despre moartea fiului său, dar la patru zile după ce acesta a murit a ținut un discurs despre sacrificiile militarilor.

„Lupta lor este și lupta voastră. Dacă cineva crede că le poți mulțumi militarilor pentru ceea ce fac, fără să susții cauza pentru care luptă, adică țara noastră, se înșeală”, a spus generalul, fără a-l menționa pe fiul său.

La o conferință de presă din 2016 a vorbit direct despre fiul său.

„Să pierzi un copil... nu îmi pot imagina ceva mai groaznic decât asta. Obișnuiam să cred, atunci când mergeam la funeraliile soldaților, că mi-aș putea imagina cum este...cum ar fi să pierzi un copil pe front... Este, în opinia mea, și un sentiment de mândrie, pentru că nu trebuia să fie acolo. El a vrut să fie acolo. S-a oferit voluntar. Primesc scrisori de la părinți în aceeași situație și mă întreabă dacă a meritat. Și mereu le spun că nu contează. Nu asta este întrebarea pe care trebuie să ne-o punem ca părinți. Acel tânăr a crezut că merită și a lui este opinia care contează”, a spus John F. Kelly

A condus Comandamentul de Sud al SUA timp de patru ani

Din această poziție, Kelly a condus operațiunile militare ale forțelor armate ale SUA în America Centrală și de Sud. Kelly s-a ocupat atât de operațiunile militare, cât și de acordarea de ajutoare umanitare. S-a retras din această funcție în luna februarie.

A criticat decizia lui Obama de a recruta femei pentru toate posturile de luptă din Armata SUA

La începutul anului 2016, când Pentagonul a anunțat că femeile din Armata SUA pot aplica de-acum pentru toate posturile de luptă din Armata, Kelly s-a declarat îngrijorat de această decizie și a spus că vor scădea standardele armatei.

Generalul Kelly este un critic dur al preşedintelui Barack Obama şi a atras atenţia asupra vulnerabilităţilor de la graniţa sudică a Statelor Unite cu Mexic.

A supravegheat închisoarea Guntanamo Bay

Închisoarea Guantanamo Bay a fost responsabilitatea lui pe când era șeful Comandamentului de Sud al SUA. El s-a declarat împotriva închiderii închisorii și a declarat că unul dintre argumentele în favoarea închiderii, respectiv că este folosită ca propagandă și pentru recrutare de teroriști, este o prostie.

Faptul că bombardăm ISIS în Iraq, Afganistan și Siria îi enervează mai mult decât faptul că Guantanamo este deschisă”, a spus generalul.

Va fi responsabil cu construirea zidului lui Trump la granița cu Mexic

Planificarea și construirea unui zid între SUA și Mexic va intra, cel mai probabil, în atribuțiile Departamentului de Securitate Internă. Kelly este de acord cu opiniile lui Trump privind securitatea granițelor.

Într-un interviu din 2014, el a declarat că traficul de droguri și imigranții ilegali din SUA sunt o amenințare existențială la adresa națiunii. De asemenea, el a sugerat că contrabandiștii ar putea aduce în SUA și teroriști. Generalul a atras atenţia în mai multe rânduri asupra vulnerabilităţilor de la graniţa sudică a Statelor Unite cu Mexic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri