Atacatorul din Ohio nu avea legături cu organizații teroriste

Data publicării:
ohio

Studentul american de origine somaleză care a rănit luni 11 persoane în Ohio înainte de a fi ucis de poliție nu avea „legături directe” cu vreo organizație teroristă, a afirmat miercuri secretarul pentru securitate internă, Jeh Johnson, citat de Agerpres.

ohio

Abdul Razak Ali Artan și-a manifestat pe pagina sa de Facebook sprijinul pentru islamiștii radicali. „Nu am găsit până în prezent legături directe cu vreo organizație teroristă”, a declarat Jeh Johnson la o reuniune a unui think tank. Studentul nu ar fi comunicat direct cu astfel de organizații, potrivit oficialului american.

„Informațiile de care dispunem ne fac să credem că este vorba despre acțiunea unei persoane care s-a radicalizat singur”, a declarat secretarul pentru securitate internă.

Agenția de propagandă a grupării Stat Islamic a afirmat că studentul era un "soldat" al mișcării jihadiste.

Atacatorul „a inițiat operațiunea sa ca răspuns la apelurile de a lua ca ținte cetățeni ai țărilor din coaliția internațională” care luptă împotriva jihadiștilor în Irak și Siria, a adăugat agenția Amaq, potrivit unei traduceri a SITE Intelligence Group, specializat în supravegherea site-urilor islamiste.

Pe pagina sa de Facebook, închisă după atac, studentul a amenințat Statele Unite. „Nu mai pot. America! Încetează să te implici în treburile altor țări, mai ales în Umma (comunitatea) musulmanilor. Nu vă vom lăsa în pace până când nu le veți da pace musulmanilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri