Atacuri armate produse în SUA în 2017

Data actualizării: Data publicării:
politia
Foto: Guliver/GettyImages

50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost spitalizate cu plăgi împușcate în Las Vegas, a anunțat un purtător de cuvânt al spitalului local, în timp ce poliția a intervenit în forță în cursul nopții de 1 spre 2 octombrie 2017, pe principala arteră din orașul din vestul SUA, după informații privind focuri de armă la hotelul-cazinou Mandala Bay, informează Reuters, preluată de Agerpres.

politia
Foto: Guliver/GettyImages

Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii au avut loc, de la începutul anului 2017, mai multe atacuri armate:

11 septembrie 2017 - Un individ înarmat a împușcat mortal șapte persoane într-o casă de la periferia orașului american Dallas, după care a fost ucis de poliția chemată la fața locului.

24 august 2017 - O persoană a fost împușcată și alte câteva au fost luate ostatice într-un restaurant din popularul oraș turistic Charleston, în statul american Carolina de Sud.

1 iulie 2017 - Un doctor a fost ucis, iar alte cinci persoane au fost grav rănite, în urma focurilor de armă trase într-un spital din Bronx, a indicat primarul orașului New York, Bill de Blasio. Trăgătorul aflat la originea împușcăturilor, el însuși doctor și fost angajat al spitalului, s-a sinucis, a precizat primarul, fără a evoca o posibilă motivație a gestului acestuia.

14 iunie 2017 - Un membru republican al Camerei Reprezentanților, Steve Scalise, și consilieri ai săi au fost răniți, după ce au fost împușcați pe un teren de baseball în Virginia. Autorul atacului armat a murit din cauza rănilor suferite în timpul schimbului de focuri cu poliția.

5 iunie 2017 - Mai multe persoane și-au pierdut viața într-un incident armat ce a avut loc într-o zonă industrială din orașul american Orlando, din statul Florida (sud), a anunțat poliția locală.

1 mai 2017 - O persoană a fost împușcată mortal și alte șapte au fost rănite, după ce un bărbat a deschis focul în apropierea unei piscine, într-un complex rezidențial din San Diego (vestul SUA), autorul fiind lichidat de poliție. Atacul a avut loc în timpul unei petreceri din apropierea complexului de apartamente La Jolla din San Diego (statul California), puțin după ora locală 18:00 (1 mai 2017, ora 01:00 GMT).

26 martie 2017 - Un incident armat dintr-un club de noapte din Cincinnati (statul Ohio, nord-estul SUA) s-a soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 27 de ani și cu rănirea altor 15 persoane. Sute de persoane se aflau la ora locală 01:30 în cubul "Cameo" în momentul izbucnirii violențelor. Șeful poliției locale, Eliot Isaac, a afirmat că incidentul armat pare a fi "un fel de dispută" între mai mulți patroni.

25 ianuarie 2017 - Șase persoane, printre care și o fată în vârstă de 12 ani, au fost împușcate, la Chicago, în timpul unui priveghi. Incidentul a avut loc într-un restaurant din cartierul Greater Grand Crossing din Chicago, unde avea loc priveghiul lui Jamayah Fields (20 de ani), care fusese împușcat mortal la 23 ianuarie 2017. Cele șase persoane împușcate au fost internate în mai multe spitale din Chicago.

6 ianuarie 2017 - Un bărbat a deschis focul pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida. Cinci oameni au murit și opt au fost răniți în atac, în timp ce aproape 40 de persoane au fost transportate la spitalele din regiune cu vânătăi sau oase rupte ca urmare a haosului produs atunci când pasagerii au luat-o la fugă. Atacatorul a fost identificat ca fiind Esteban Santiago, în vârstă de 26 de ani, fost soldat american din Garda Națională în Porto Rico și Alaska; el fusese mobilizat în Irak din aprilie 2010 până în februarie 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri