Barack Obama, ultima reuniune cu liderii europeni

Data actualizării: Data publicării:
Investigation Continues Into Bombing In New York's Chelsea Neighborhood
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 19: (AFP OUT) U.S. President Barack Obama holds a press conference about the recent bombings in the New York region at the Lotte New York Palace Hotel on September 19, 2016 in New York City. On the evening of September 17, 2016, a bomb placed in a dumpster exploded in lower Manhattan injuring at least 29 people. (Photo by Anthony Behar-Pool/Getty Images)

Barack Obama îşi ia la revedere de la cei mai importanţi lideri europeni. Pentru ultima dată în postura de preşedinte al Statelor Unite, participă vineri la o reuniune la Berlin la care mai sunt prezenţi cancelarul german, preşedintele francez şi premierii din Italia, Spania şi Marea Britanie. Discuţiile se concentrează pe viitorul relaţiilor SUA-Europa în contextul schimbării de gardă de la Washington.

Este însă şi un bun prilej de a face bilanţul cooperării din mandatele preşedintelui american. Este ultimul turneu european al lui Barack Obama înainte de a preda ştafeta Casei Albe succesorului său, Donald Trump.

Pentru că cea din urmă oprire a fost în Germania, preşedintele american a ţinut să lase un mesaj personal Angelei Merkel, considerată de unii analişti noul lider al lumii libere.

„Este sinceră, este puternică, îşi face temele şi cunoaşte problemele, are principii şi este întruchiparea legăturilor pe care americanii şi germanii le au la nivel de democraţie, piaţă liberă şi dorinţă de respectare a drepturilor omului şi demnităţii personale. A fost mereu o persoană în care să am încredere”, a spus Barack Obama despre cancelarul german.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri