Bashar al Assad, rară apariţie publică

Data publicării:
Syrian President Visits Spain
388876 02: Syrian President Bashar Assad speaks at a press conference May 3, 2001 in Madrid, Spain. The Syrian president is on a three day official visit to Spain seeking a greater European role in Middle East peacemaking. (Photo by Carlos Alvarez/Newsmakers)

Rară apariţie în public a preşedintelui sirian Bashar al Assad. El a fost surprins luni dimineaţă la o moschee din Daraya, o suburbie a Damascului, recucerită de trupele guvernamentale din mâinile rebelilor luna trecută.

În imagini se vede cum maşina liderului de la Damasc înaintează printr-un cartier în ruină. Apoi Bashar al Assad, care se afla la volan, coboară şi intră în moschee pentru a participa la o rugăciune cu ocazia sărbătorii a sacrificiului, una dintre cele mai importante sărbători ale Islamului.

Este prima apariţie publică a lui Bashar al Assad în aproape un an. Ea vine în contextul în care, în această seară ar trebui să intre în vigoare Armistiţiul de 48 de ore, negociat de Statele Unite şi Moscova.

Regimul lui Bashar al-Assad şi aliaţii săi au anunţat că vor respecta armistiţiul, care ar trebui să permită furnizarea de ajutoare umanitare în zonele aflate sub asediu. Dacă va fi respectat, armistiţiul ar putea fi prelungit cu încă 48 de ore, potrivit ministrului rus de externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri