Brazilia | Senatul a început procesul de destituire a președintei Dilma Rousseff

Data publicării:
dilma

Senatul brazilian a început joi procesul de destituire a președintei de stânga Dilma Rousseff care va duce cel mai probabil la încheierea unei perioade de patru guvernări de stânga în prima economie a Americii Latine, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

dilma
Foto: Guliver/GettyImages

„Declar ședința deschisă”, a declarat președintele Tribunalului suprem federal (STF), Ricardo Lewandowski, care conduce această ședință plenară a celor 81 de senatori brazilieni al căror vot final urmează să aibă loc la 30 sau 31 august. El le-a reamintit senatorilor că se vor transforma cu acest prilej în judecători și că ar trebui să-și lase deoparte „pozițiile ideologice și de afiliere”.

Prima femeie președinte a Braziliei va apărea luni în fața senatorilor pentru a se apăra de acuzațiile care îi sunt aduse, dar oponenții săi sunt convinși că vor aduna mai mult decât cele 54 de voturi necesare pentru a o demite și a pune capăt celor 13 ani la guvernare ai Partidului muncitorilor, comentează Reuters.

Dilma Roussef, în vârstă de 68 de ani, este acuzată de manipularea conturilor publice, dar susține că e nevinovată, denunțând la rândul ei o lovitură de stat instituțională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri