Cântec violent folosit la antrenamentele poliției militare din Brazilia: „Lovește-l în mutră și bate-l până crapă”

Data publicării:
Captură Facebook
Captură Facebook

Un video în care poliția militară din Brazilia intonează, în timpul antrenamentelor, un cântec de armată violent a devenit viral în ultimele zile pe rețelele de socializare.

ROTAM
Captură Facebook

Într-o țară în care aceste trupe ale poliției militare, ROTAM, sunt renumite pentru brutalitatea lor, versurile cântecului pot produce un melanj înspăimântător, relatează France 24.

„Țintește-i capul, trage fără greșeală”, „Lovește-l în mutră și bate-l până crapă” , „Smulge-i capul, aruncă-i-l în aer”, „Jupoaie-l și arde-i oasele”, sunt doar câteva dintre versurile cântecului cazon pe care militarii în uniforme bej - din batalionul care se ocupă cu ordinea publică în caz de proteste - îl cântă în descătușarea de adrenalină a antrenamentelor.

Clipul a fost filmat în timpul unei alergări de rutină în campusul Academiei de Poliție Militară din Gatupe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

„Aceștia sunt oamenii care trebuie să protejeze populația?”, se întreabă un utilizator Facebook într-un comenatriu.

„Mi se pare mie sau seamănă cu un batalion al morții? Care este rolul poliției militare?”, scrie un alt utilizator.

Ziarul brazilian O Globo le-a cerut repsonsabililor din cadrul Academiei de Poliție Militară să lămurească ce se petrece în videoclipul care a provocat furie pe Internet. Cadrele militare au admis că, într-adevăr, cântece cu versuri agresive au fost folosite în timpul antrenamentelor, adăugând, însă, că această practică poate fi găsită „peste tot în lume”.

Potrivit Amnesty International, poliția militară din Rio de Janeiro a ucis mai mult de 1.500 de persoane între 2010 și 2015, uneori prin metode groaznice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri