Care a fost motivul atacatorului din Las Vegas? Cel mai mare mister pentru anchetatori

Data publicării:
stephen paddock

Polițiștii americani încearcă să stabilească acum care a fost motivul pentru care Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a ucis 58 de persoane și a rănit peste 500 de oameni la un festival din Las Vegas.

Bărbatul a deschis focul asupra unei mulțimi de aproximativ 20.000 de oameni de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, de pe faimoasa Las Vegas Strip. În zonă avea loc un festival de muzică country. În camera sa de hotel, anchetatorii au descoperit 23 arme de foc, iar în locuința bărbatului au fost descoperite alte 19 arme, dar și explozibili.

Însă un lucru le dă bătăi de cap anchetatorilor: atacatorul nu avea legături cunoscute cu organizații teroriste, cu toate că Statul Islamic a revendicat atacul, nu se afla în baza de date a poliției pentru alte infracțiuni și nimic nu a trădat tragedia pe care acesta avea să o provoace.

Potrivit BBC News, investigatorii nu exclud posibilitatea ca bărbatul să fi avut probleme psihice, deși nu există dovezi clare în acest sens.

Ce se știe despre Stephen Paddock?

Stephen Paddock avea 64 de ani și locuia într-o comunitate de bătrâni din orășelul Mesquite, situat la nord-est de Las Vegas. Bărbatul locuia alături de partenera sa, Marilou Danley, care nu ar fi avut nicio implicare în masacrul din Las Vegas, spun polițiștii.

Șeriful din Las Vegas, Joseph Lombardo, a declarat că polițiștii care au efectuat un raid în locuința lui Paddock au descoperit 19 arme de foc, explozibili, mii de rezerve de muniție, dar și mai multe dispozitive electronice pe care le analizează.

Paddock cumpărase legal armele dintr-un magazin din nordul Las Vegasului, în primăvara acestui an. Bărbatul îndeplinise toate condițiile cerute de lege pentru a deține arme de foc. Cu toate acestea, un anchetator al FBI-ului a dezvăluit că, după analizarea clipurilor video din timpul împușcăturilor, există suspiciuni că Paddock ar fi modificat armele, astfel încât să poată trage cât mai multe gloanțe.

Înainte ca poliția să ajungă în camera de hotel de unde a avut loc atacul, bărbatul s-a sinucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri