Ce decizie radicală a luat familia unui militant pentru supremația albilor: „Este un maniac”

Data actualizării: Data publicării:
Peter Tefft
Peter Tefft

Peter Tefft, unul dintre militanții ultranaționaliști care au luat parte la marșul pentru supremația rasei albe din Charlottesville, a fost renegat de familia sa, relatează The Independent.

peter
Peter Tefft

Nepotul tânărului, Jacob Scott, îl descrie pe acesta ca fiind un „maniac care ne-a întors tuturor spatele și a coborât într-o gaură de iepure pe internet, unde s-a transformat într-un nazist”.

„Peter ne sperie pe toți, nu ne simțim în siguranță în preajma lui și nu știm cum a ajuns în felul ăsta”, a adăugat Scott.

Tatăl lui Peter, Peacre Tefft, a publicat luni o scrisoare în ziarul The Forum of Fargo-Moorhead, în care a scris că atât el, cât și alți membri din familie „doresc să respingă ferm retorica și acțiunile lui rasiste” .

„Am tăcut până acum. Dar acum vedem că a fost o greșeală. Tăcerea oamenilor buni a permis naziștilor să înflorească prima dată și tot tăcerea oamenilor buni le permite să înflorească acum”, a mai scris tatăl lui Peter Tefft.

În Charlottesville au avut loc, sâmbătă, două mitinguri paralele: unul al celor care promovau supremaţia rasei albe şi unul al celor care susţin drepturi egale pentru toată lumea.

La un moment dat, un extremist de dreapta, în vârstă de 20 de ani, a intrat cu maşina în mulţimea care mărşăluia pentru toleranţă. O femeie a fost ucisă şi alte 19 persoane au fost rănite.

De asemenea, alţi 15 oameni au fost răniţi după ce grupurile rivale s-au bătut cu pumni şi pietre.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri