Ce pedeapsă primesc nord-coreenii care se uită la seriale TV din China

Data actualizării: Data publicării:
c_scale,fl_progressive,q_80,w_800

Autoritățile de la Phenian au înăsprit recent pedepsele pentru cei care sunt prinși că dețin filme sau seriale TV din China. Nord-coreenii care se dedau la astfel de „vicii” pot primi până la cinci ani de muncă forțată într-un lagăr de reeducare, relatează site-ul sud-coreean de știri Daily Nk, citând surse sub acoperire din Coreea de Nord.

Până acum, vizionarea de producții chinezești era considerată o infracțiune mai puțin gravă decât deținerea de produse mass-media și cinematografice de proveniență americană ori sud-coreeană.

Mai multe surse din Coreea de Nord au declarat pentru Daily Nk că Grupul 109, biroul responsabil de monitorizarea surselor mass-media externe, a derulat recent o campanie de la nivel național pentru a combate produsele video chinezești. Zonele montane, orașele și satele au fost luate la scotocit de către agenți.

„Grupul 109 inspectează aleatoriu locuințele. Dacă în timpul cercetărilor materiale video chinezești sunt găsite, acestea sunt imediat confiscate, iar posesorii lor trebuie să facă o vizită Ministerului de Securitate a doua zi pentru a-și primi «educația ideologică» și să plătească o penalizare. Dacă ești prins de două ori, pedeapsa crește pe măsură gravității, începând cu șase luni de muncă într-un lagăr de reeducare”, a precizat o sursă din provincia Pyongan.

Comerțul cu filme din China poate duce până la cinci ani de muncă forțată în lagăr.

Sunt cercetate amănunțit în special zonele de frontieră, unde se prind cu ușurință posturile TV chinezești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri