Ce se întâmplă în orfelinatul Tongrim, unde sunt duși copiii străzii din Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
src.adapt.960.high.noko_camps_091713.1379432322113

Daily NK, publicația sud-coreeană care publică știri pe surse sub acoperire din Coreea de Nord, susține că regimul de la Phenian a transformat, de un an de zile, colonia de muncă forțată Tongrim într-un orfelinat, iar prizonierii ar fi fost transferați în tabăra de muncă forțată Kaechon, din provincia Pyonganul de Sud.

Tongrim-ri-camp-overview-2016
Tongrim văzut din satelit

O sursă din Pyonganul de Nord, care a intrat în posesia acestei informații, a declarat pentru Daily NK că „eforturile fac parte din obiectivul declarat al lui Kim Jong-un de a-și arăta «dragostea» pentru copiii națunii”. În ultimul an, „autoritățile au început să strângă copiii fără adăpost (kkotjebi – n.r.) din zona gărilor sau piețelor și i-au trimis la Tongrim”.

Sursa spune că înființarea orfelinatului din Tongrim a dus la o scădere vizibilă a numărului de copii fără părinți și adăpost pe străzile Pyonganului. Însă, a precizat sursa, orfelinatul ar fi folosit de autoritățile nord-coreene ca o justificare pentru a forța, de fapt, copiii instituționalizați să muncească din greu.

„Autoritățile nu au pus la punct niciun fel de programe educaționale pentru copiii care sunt ținuți acolo. În schimb, au fost mobilizați ca să îngrijească terenurile. Iar autoritățile centrale au pasat întreaga povară financiară pe umerii autorităților locale, care se văd nevoite să susțină activitatea orfelinatului prin diverse taxe”, a menționat sursa din Pyongan.

Localnicii trebuie să ducă „cereale și îmbrăcăminte” la orfelinat. Autoritățile locale le oferă copiilor „trei porții de porumb pe zi”, minimul „pentru a supraviețui”.

Potrivit sursei citate, după transformarea lagărului de muncă în orfelinat, amplasamentul nu a primit îmbunătățiri, nu s-a realizat niciun fel de renovare, copiii trăind în aceleași condiții inumane în care au fost ținuți și deținuții.

O altă sursă, din Pyonganul de Nord, a afirmat că, cel mai probabil, regimul lui Kim Jong-un va folosi orfelinatul din Tongrim ca bază de pregătire muncitorească pentru sectorul militar, adăugând că „zeci de copii au fost luați în aprilie, anul trecut, din orfelinat și au fost forțați să se înscrie în Brigăzile militare de Construcție, indiferent de starea lor de sănătate sau de capacitatea lor fizică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri