Cercetători ruși, blocați pe o insulă din Oceanul Arctic din cauza urșilor polari

Data actualizării: Data publicării:
urs polar

Mai mulți cercetători ruși sunt blocați pe o insulă din Oceanul Artic de mai bine de două săptămâni, după ce stația meteo în care locuiesc a fost înconjurată de zece urși polari. Mai mult, presa rusă, citată de The Guardian, scrie că vor primi ajutor abia într-o lună.

urs polar

Foto: Wikipedia

Cei cinci oameni de știință ruși sunt blocați în stația meteo din insula Troynoy din marea Kara, la nord de Siberia. Insula Trynoy este cea mai mare din arhipelagul Izvestiy Tsik archipelago, având 27 de kilometri lungime.

Cercetătorii sunt înconjurați de zece urși polari adulți și de mai mulți pui. De asemenea, o ursoaică doarme în fiecare noapte sub una dintre ferestrele stației meteo.

Mai mult, oamenii de știință au rămas fără bețe luminoase care să îi protejeze de prădători și unul dintre câinii care erau cu ei a fost omorât pe 31 august de un urs polar.

Autoritățile ruse au anunțat că echipa de cercetători va primi „în aproximativ o lună” mai mulți câini pentru a se proteja și bețe luminoase la bordul navei de expediție Mikhail Somov.

Între timp, cercetătorii au fost sfătuiți să fie precauți și să nu iasă din stația meteo decât în situații excepționale.

Nu este prima dată când cercetătorii care merg pe această insulă au avut de-a face urșii polari din zonă, au explicat autoritățile ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri