Confesiunile înfiorătoare ale unui atacator cu acid din Marea Britanie: „Tovărașul meu a cumpărat o sticlă...”

Data actualizării: Data publicării:
vice

Marea Britanie se confruntă cu un fenomen criminal care a crescut dramatic în ultimii ani: atacurile cu acid. Doar în Londra, atacurile s-au înmulțit de la 261 raportate în 2015, la 458 în 2016.

De la începutul acestui an, autoritățile londoneze au înregistrat 119 atacuri cu acid în capitala Marii Britanii.

Publicația VICE a realizat un documentar despre acest flagel.  Un atacator, sub condiția anonimatului, face o serie de confesiuni înspăimântătoare. Purtând o cagulă neagră, bărbatul spune: „Dacă pot face rost de acid, îl voi folosi”.

Atenție, unele imagini din documentar vă pot afecta emoțional.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acidul a devenit noua armă folosită în reglările de conturi între diverse găști criminale. Țintele sunt de cele mai multe ori iubitele rivalilor, pentru că acestea „își iubesc frumusețea”, explică atacatorul intervievat de VICE, din East London.

„Am fost la o petrecere rave, ne-am întâlnit acolo cu niște dușmani. Pur și simplu ne băteam în club. După câteva zile, din întâmplare, am dat pe stradă peste bebelușul inamicului, însoțit de mămica lui. Și iată-i acolo, la Tesco, făcându-și cumpărăturile, așa că mi-am zis, stai calm. Am fugit la tovarășul meu, care era în mașină. Tovarășul meu a cumpărat o sticlă, ca una dintr-aia de Lucozade (energizant – n.r.). I-am zis: Ce ai acolo? El mi-a zis: Nu-ți face probleme. Hai, hai să mergem. Și, dup-aia, încerc să-l ridic pe tip, dau în el. A desfăcut sticla și a stropit femeia”, povestește cu sânge rece bărbatul.

Un alt intervievat în documentar este Samir Hussein, care poartă o mască dintr-un material rezistent la acid, după ce a rămas cu cicatrici în urma unui atac în timp ce ieșea dintr-un cinematograf. „Au aruncat cu o substanță în mine, despre care aveam să aflu că este acid. După aceea, am fugit în mașină ca să iau o sticlă cu apă, dar daunele fuseseră deja făcute”, își amintește tânărul.

Societatea civilă din Marea Britanie cere de urgență adoptarea unei legi care să mai dificilă cumpărarea de substanțe corozive, vândute în prezent ca produse obișnuite de curățare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri