Coreea de Nord a testat un motor de rachetă de înaltă performanță, în prezența lui Kim Jong-un

Data publicării:
kim jong un - kcna

Coreea de Nord a efectuat un test al unui motor cu mare forță de tracțiune recent dezvoltat la cosmodromul de la Tongchang-ri, iar liderul Kim Jong-un a declarat că testul încununat de succes reprezintă o "nouă naștere" a industriei de rachete, a informat duminică presa oficială de la Phenian, scrie Agerpres, care citează Reuters.

kim jong un - kcna

Motorul va ajuta Phenianul să atingă capacitatea de lansare a unui satelit de clasă internațională, a scris agenția KCNA, care adaugă probabil a fost testul unui nou motor pentru rachetele cu rază lungă de acțiune. „Lumea își va da seama în curând de semnificația victoriei istorice pe care am semnat-o astăzi”, a declarat liderul regimului comunist, citat de AFP.

Gestul Phenianului intervine în condițiile în care secretarul american de stat, Rex Tillerson, se află la primul său turneu asiatic de la preluarea mandatului la conducerea diplomației. El a declarat vineri dimineaţă că acţiunea militară este una dintre opţiunile luate în considerare de SUA pentru a combate ameninţarea reprezentată de regimul de la Phenian. La rândul său, președintele SUA, Donald Trump, a acuzat vineri China că „a făcut puțin” pentru a stăvili ambițiile nucleare ale Coreei de Nord.

Coreea de Nord a efectuat până acum cinci teste nucleare și a lansat mai multe rachete, iar experții consideră că regimul de la Phenian vrea să dezvolte rachete nucleare capabile să lovească Statele Unite. Kim Jong-un a declarat că țara sa este foarte aproape de efectuarea unui test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri