Testul nuclear nord-coreean. Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

Data publicării:
United Nations Security Council Meets On Middle East
Foto: Guliver/ Getty Images

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit luni, în sesiune de urgenţă, pentru a discuta despre cel mai recent test nuclear nord-coreean şi pentru a evoca posibilitatea unei noi runde de sancţiuni internaţionale vizând Phenianul, relatează AFP, citată de News.ro.

United Nations Security Council Meets On Middle East
Foto: Guliver/ Getty Images

Subsecretarul general pentru afaceri politice al ONU, Jeffrey Feltman, a descris testul drept o „provocare periculoasă”, cu acţiune profund destabilizatoare pentru regiune şi pentru comunitatea internaţională. În consecinţă, el a cerut un răspuns amplu.

La rândul său, ambasadrul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că este timpul ca ON să impună „cele mai dure măsuri posibil” regimului comunist, pentru că „destul este destul”. Ea mai atras atenţia că Phenianul „cerşeşte războiul”.

Coreea de Nord a anunţat duminică faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, după care a făcut obiectul unui val de condamnări din partea comunităţiii internaţionale.

La o zi după cel mai puternic test nuclear al regimului nord-coreean, reprezentanţii puterii de la Seul au anunţat că poartă discuţii cu Washingtonul pentru a desfăşura portavioane şi bombardiere strategice în Peninsula Coreea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri