VIDEO. Imaginile dramatice cu momentul dezertării soldatului din Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
nk

Organizația Națiunilor Unite a dat publicității imaginile cu momentul în care soldatul din Coreea de Nord care a evadat în Coreea de Sud a fost împușcat, pe 13 noiembrie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clipul a fost publicat miercuri și îl arată pe soldatul nord-corean cum gonește cu o mașină de teren spre Corea de Sud, prin „zona comună de securitate” (JSA) la Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate (DMZ) unde cele două armate rivale sunt față în față.

El coboară din mașină și fuge. În acest moment, grănicerii nord-coreeni au deschis focul asupra acestuia pentru a-l împiedica să treacă graniţa.

Un soldat din Nord fuge după el și intră pe teritoriul Sudului, după care se întoarce. Ulterior, în imagini se vede cum nord-coreanul împușcat zace lângă o clădire, iar trei militari din Coreea de Sud se târăsc și îl trag într-o zonă sigură.

El a fost transportat la spital și operat de urgență. Medicii au anunţat miercuri că şi-a recăpătat cunoștința, iar respiraţia lui era stabilă şi neasistată.

Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autorităţile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistiţiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităţilor în războiul coreean.

Constatările principale sunt că statul nord-corean a încălcat acordul de armistiţiu în momentul în care militarii au deschis focul”, a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU.

Această dezertare survine într-un moment foarte tensionat în peninsulă, din cauza continuării programelor nuclear și de rachete ale Coreei de Nord.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri