Critici dure din Germania la adresa lui Trump. Președintele SUA, acuzat că a "slăbit" Occidentul

Data actualizării: Data publicării:
trump

Şeful diplomaţiei germane a lansat luni după-amiază critici dure la adresa preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, susţinând că politicile lipsite de perspectivă - care sunt promovate de administraţia de la Washington - au ”slăbit” poziţia Occidentului şi au afectat interesele Uniunii Europene, transmite France Presse, citată de News.ro.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Guliver/Getty Images

Aceste critici dure vin la scurt timp după ce preşedintele american şi-a finalizat primul turneu internaţional, în timpul căruia a vizitat Arabia Saudită, Israel, Italia şi a participat la summitul NATO de la Bruxelles, precum şi la întâlnirea liderilor G7 de la Taormina.

Anterior, cancelarul german a avertizat că europeni trebuie să-şi ia soarta în propriile mâini şi că nu se mai pot baza pe parteneri de încredere în urma discuţiilor purtate la Bruxelles şi Taormina cu preşedintele Donald Trump.

”Aceste politici lipsite de perspectivă ale guvernului american sunt împotriva intereselor Uniunii Europene”, a declarat ministrul socialist de Externe de la Berlin.

De asemenea, acesta a atras atenţia că puterile occidentale au fost slăbite de politicile promovate de administraţia de la Washington.

”Europenii trebuie să lupte pentru protecţia mediului înconjurător, pentru mai puţine arme şi împotriva fanatismului religios... altfel vom asista la destabilizarea continuă a Orientului Mijlociu şi a Africii”, a precizat Sigmar Gabriel.

Exasperarea guvernanţilor germani a ieşit la lumină după finalizarea discuţiilor de la summitul G7 din Taormina.

”Oricine accelerează încălzirea globală priin slăbirea protecţiei mediului încojurător, care vinde arme în zone de conflict şi care nu vrea o soluţie politică pentru conflictele religioase, pune pacea la risc în Europa”, a completat Gabriel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri