Decizie istorică. Arabia Saudită va acorda primele vize pentru turiști

Data publicării:
arabia saudita resort

Arabia Saudită vrea să atragă mai mulți turiști și va acorda, începând cu 2018, primele vize pentru turiști, a anunțat prințul Sultan bin Salman. Regatul are milioane de vizitatori musulmani anual, care merg în pelerinaje la Mecca, dar vrea să atragă și turiști de alte religii, relatează CNN. 

„Vrem să atragem oameni interesați să vadă măreția acestei țări și toate experiențele pe care le are de oferit”, a declarat prințul Sultan bin Salman, care este și șeful comisiei de turism. 

Vizele pentru turiști se acordau până în prezent celor care mergeau în Arabia Saudită în scop de muncă sau pentru a vizita siturile religioase. Regatul intenționează să își reducă dependența de veniturile încasate din petrol și să crească încasările din turism. Arabia Saudită speră să atragă 30 de milioane de vizitatori anual până în 2030, de la 18 milioane, cât a înregistrat în 2016. Vor fi cheltuiți aproximativ 47 de miliarde de dolari până în 2020, bani care vor merge în investiții turistice. 

Astfel, Arabia Saudită are în plan construcția unor resorturi care se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 160 de kilometri de-a lungul Mării Roșii și deschiderea a șase parcuri tematice, până în 2022. Prințul Mohammed bin Salman a dezvăluit și planurile în valoare de 500 de miliarde de dolari pentru construcția unei metropole care se va extinde peste granițe, până în Egipt și Iordania. 

„Arabia Saudită are un potențial turistic uriaș, datorită temperaturilor favorabile, moștenirii istorice și culturale, frumuseții peisajelor și vieții marine bogate. Dar este înconjurată de țări cu instabilitate politică accentuată, în care principalele temeri sunt cele legate de securitate”, a declarat Nikola Kosutic, research manager la Euromonitor.

Riscurile privind siguranța țării sunt legate în principal de potențiale atacuri ale Statului Islamic, dar și de atacuri cu rachete ale rebelilor yemeniți. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri