Donald Trump acuză „presa necinstită” că i-a deformat afirmațiile: ”O minciună atât de dezgustătoare”

Data publicării:
President Trump Speaks On Infrastructure Meeting Held At Trump Tower
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a apreciat joi că declaraţiile pe care le-a făcut după violenţele de la Charlottesville, în cursul cărora, sâmbătă, a fost ucisă o tânără, au fost ”deformate” de presă, relatează AFP, citat News.ro.

President Trump Speaks On Infrastructure Meeting Held At Trump Tower
Foto: Guliver/Getty Images

”Publicul află (şi mai mult) cât de necinstită este presa Fake News. Ei au deformat ceea ce am spus despre ură, sectarism, etc. Ruşine!”, a scris preşedintele pe Twitter la prima oră.

Preşedintele Trump a provocat o nelinişte profundă în Statele Unite, inclusiv în tabăra sa republicană, afirmând că există vină de ”ambele părţi” în aceste violenţe în timpul cărora un simpatizant al teoriilor cu privire la supremaţia albilor a ucis o tânără care manifesta împreună cu antirasişti, intrând în mulţime cu maşina.

De asemenea, Trump l-a atact joi pe senatorul Lindsey Graham - un lider conservator care obişnuieşte să-l critice în mod deschis pe preşedinte şi care l-a criticat dur din cauza poziţiei pe care a adoptat-o după aceste incidente în Virginia (est).

"Lindsey Graham în căutare de publicitate a spus în mod fals că eu am spus că există o echivalenţă morală între KKK, neonazişti şi (adepţii) supremaţiei albilor şi oameni ca (Heather) Heyer", femeia în vârstă de 32 de ani lovită mortal sâmbătă, a subliniat Trump. ”O minciună atât de dezgustătoare”, a adăugat el.

”El nu poate pur şi simplu să-şi uite fiascoul electoral”, a continuat preşedintele, părând să se refere la candidatura lui Lindsey Graham în alegerile republicane primare în vederea alegerilor prezidenţiale, în 2016.

Senatorul din South Carolina a declarat că Trump a ”făcut un pas înapoi” marţi, ”sugerând din nou că există o echivalenţă morală între neonaziştii (adepţi ai) supremaţiei albilor şi membrii KKK care au participat la manifestaţia de la Charlottesville” şi oameni ca Heyer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri