Donald Trump recunoaște adevăratul motiv pentru care l-a concediat pe directorul FBI

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: President Donald Trump delivers his inaugural address on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Donald Trump a recunoscut că decizia sa de a-l concedia pe directorul FBI, James Comey, a fost influențată de faptul că acsta ancheta legăturile consilierilor lui Trump cu Rusia, relatează The Guardian.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Guliver/Getty Images

Deși oficialii Casei Albe au insistat asupra faptului că președintele SUA l-a destituit pe Comey din funcție deoarece nu a gestionat corect scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton, Trump a recunoscut că se gândea "la chestia asta cu Rusia" când a decis să-l dea afară pe directorul FBI.

"De fapt, când am decis să o fac, mi-am spus, am zis: știi, chestia asta cu Trump și Rusia este o poveste inventată, este o scuză folosită de Democrați pentru că au pierdut niște alegeri pe care trebuiau să le câștige", a spus Donald Trump, la postul de televiziune NBC News.

În interviul respectiv, Trump și-a contrazis și vice-președintele și purtătorul de cuvânt, afirmând că a decis concedierea lui Comey înainte să primească avizul procurorului general.

Preşedintele Trump a recunoscut inclusiv că demiterea lui James Comey riscă să prelungească şi, prin urmare, să îngreuneze investigaţia deschisă de FBI cu privire la presupusa implicare a ruşilor în alegerile prezidenţiale din SUA şi la posibilele legături dintre asociaţii campaniei republicane şi agenţii Kremlinului.

Însă, această declaraţie este contrazisă inclusiv comentariile venite din partea Casei Albe. Asta deoarece, anterior, adjuncta purtătorului de cuvânt prezidențial a declarat că demiterea lui Comey ar urma chiar să grăbească şi să uşureze investigaţia FBI cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

„Vrem ca asta să ajungă la o concluzie, vrem să se ajungă la o concluzie cu integritate. Şi credem că, prin demiterea directorului Comey, am făcut paşi în direcţia corectă”, a completat Sarah Huckabee Sanders.

Donald Trump a promis că vrea continuarea investigaţiei FBI.

„Dacă Rusia a lansat atacuri cibernetice, dacă Rusia a făcut orice în legătură cu alegerile noastre, atunci eu vreau să ştiu”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Directorul FBI, James Comey, a fost dat afară de preşedintele Donald Trump, la doar câteva zile după ce a spus în Congres, în timpul unei audieri, că Rusia continuă să influenţeze politica internă americană. Oficial, liderul de la Casa Albă şi-a bazat decizia pe recomandări venite de la procurorul-general şi de la adjunctul acestuia, care critică modul în care James Comey a tratat investigaţia de anul trecut în cazul email-urilor lui Hillary Clinton.

Demiterea directorului FBI a avut loc la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că James Comey a prezentat o serie de informaţii eronate în Congres cu privire la e-mailurile clasificate descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soţul vicepreşedintei de campanie a lui Hillary Clinton. 

Însă, oponenţii actualei administraţii americane spun la unison că şeful FBI a rămas fără funcţie din cauză că investigaţia în cazul implicării Moscovei în alegerile prezidenţiale s-a apropiat periculos de mult de Casa Albă.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Trump i-a transmis lui Comey un avertisment, amenințându-l că dacă lasă să se scurgă informații în presă, atunci "ar face bine să spere că nu există înregistrări ale conversațiilor" pe care le-a avut cu președintele SUA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri