„Ei cred în vrăjitorie”. Unul dintre cei mai influenți comuniști din China, atac la adresa colegilor săi de partid

Data actualizării: Data publicării:
neon

Critici în rândurile Partidului Comunist din China. Unul dintre comuniștii influenți la Beijing, Chen Xi, este nemulțumit de mulți dintre colegii săi, pe care îi acuză de „degradare” politică și morală, scrie The Guardian.

Care este sursa nemulțumirii comunistului? Faptul că mulți dintre colegii săi de partid au preocupări religioase și ezoterice, iar unii și-ar dori un pluripartidism de sorginte occidentală în China.

O parte dintre membrii Partidului Comunist au pus „fantomele și zeii” mai presus de Marx și Lenin, susține Chen Xi într-un articol de opinie scris în oficiosul partidului.

„Unii nu cred în Marx și Lenin, ci cred în fantome și zei. Ei nu cred în idealuri, ci cred în vrăjitorie. Ei nu respectă oamenii, ci respectă stăpânii”, a scris cu obidă liderul comunist, care a primit luna trecută un scaun printre cei 25 de membri ai Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez.

De la venirea la putere a președintelui chinez Xi Jinping, ideologia ateistă a Partidului Comunist și-a intensificat ostilitatea față de religie, fiind văzută ca un potențial nucleu de opoziție.

Articolul semnat de Chen Xi vine în contextul rapoartelor despre creștinii din provincia estică Jiangxi, cărora li s-a ordonat să dea jos de pe pereții caselor icoanele cu Iisus și să le înlocuiască cu portretele lui Xi Jinping.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri