Europarlamentarul Siegfried Mureșan, la reuniunea FMI-Banca Mondială

Data publicării:
siegfried muresan cropuit

Europarlamentarul Siegfried Mureșan participă la Reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional (FMI) - Banca Mondială, care va avea loc începând de astăzi până duminică la Washington DC. Deputatul european va reprezenta Parlamentul European (PE) în calitate de membru al delegației Comisiei pentru afaceri economice și monetare din PE. 

siegfried muresan cropuit

Din delegație mai fac parte președintele Comisiei pentru afaceri economice și monetare, Roberto Gualtieri (Italia), vicepreședintele Comisiei, Pablo Zalba Bidegain (Spania), președintele Comisiei de anchetă „Panama Papers”, Werner Langen (Germania), și membrii Comisiei pentru afaceri economice și monetare Pervenche Berès (Franța), Jakob von Weizsäcker (Germania) și Bernd Lucke (Germania).

Siegfried Mureșan va ține astăzi un discurs la prânzul de lucru al Institutuluui European din Washington pe tema „Uniunea Bancară Europeană și viitorul Uniunii Economice și Monetare”. De asemenea, europarlamentarul se va întâlni cu ambasadorul României în SUA, George Maior.

Siegfried Mureșan va participa și la întâlniri cu directorul FMI, Christine Lagarde.

Reuniunile anuale ale conducerii Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, cunoscute sub denumirea de Reuniunea anuală FMI - Banca Mondială, se desfășoară începând cu anul 1946, de regulă, în luna septembrie sau octombrie.

În timpul reuniunii, cele două instituții își prezintă activitatea din ultimul an în fața partenerilor și a publicului și organizează o serie de evenimente în cadrul cărora se discută despre probleme de importanță globală, printre care perspectivele economice mondiale, eradicarea sărăciei, dezvoltarea economică și eficiența programelor de ajutorare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri