"Fabrica de bombe" descoperită în casa lui Salman Abedi. De ce se tem acum autoritățile

Data publicării:
Salman Abedi

Autoritățile britanice se tem că Salman Abedi, teroristul de la Manchester, ar fi construit și un al doilea dispozitiv explozibil, care s-ar putea afla acum în mâinile complicilor săi, relatează The Telegraph.

Polițiștii care au efectuat un raid în casa lui Abedi au descoperit o "fabrică de bombe", dotată cu rezerve uriașe de substanțe chimice și alte componente folosite la fabricarea explozibilelor. Autoritățile au pornit pe ipoteza că bomba detonată la Manchester Arena a fost creată chiar de Salman Abedi, după ce a învățat cum se fabrică bombele într-una din taberele de antrenament din Libia.

Cantitatea imensă de materiale descoperită în casa bărbatului îi face pe anchetatori să se teamă că bomba de la Manchester nu ar fi fost singura creată de Abedi și că mai multe explozibile ar fi putut ajunge în mâinile rețelei de complici a acestuia.

Abedi a ajuns în Manchester joia trecută din Libia, pe traseul Istanbul-Dusseldorf. Vineri, el a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un centru comercial, de unde a cumpărat un rucsac negru, asemănător cu cel descoperit la locul faptei, în care anchetatorii cred că ar fi fost plasată bomba.

Autoritățile cred că Abedi ar fi fabricat explozibilul într-un apartament din oraș și că asamblarea bombei și modul în care a fost detonată indică faptul că teroristul a avut parte de un antrenament specializat în acest sens: "Nu este ceva ce poți învăța citind o carte sau dintr-un clip de pe Youtube. El a învățat asta într-o tabără undeva, cel mai probabil în Libia. Însă o dată ce știi cum să asamblezi toate componentele, o bombă poate fi fabricată destul de rapid".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri