Falimentara Alitalia ar putea fi preluată de cea mai mare companie aeriană din Europa

Data publicării:
avion alitalia

Compania aeriană lowcost Ryanair a depus o ofertă non-angajantă pentru Alitalia, a anunțat luni Neil Sorahan, directorul financiar al Ryanair, relatează Reuters.

Oferta neangajantă apare în momentul în care o companie are o analiză preliminară a rezultatelor financiare ale companiei pe care dorește să o preia. Această ofertă non-angajantă reprezintă, de fapt, o ofertă indicativă de preț, și marchează începutul negocierilor pentru preluare.

Până la termenul limită de vineri, 21 iulie, Alitalia a primit 10 astfel de oferte non-angajante, au declarat pentru Reuters mai multe surse.

Recent, compania aeriană KLM a anunțat că nu va interveni pentru salvarea Alitalia, din cauza experiențelor neplăcute pe care le-au avut până acum cu transportatorul italian. KLM a vrut să preia Alitalia în 2008, însă negocierile cu sindicatele companiei aeriene au eșuat.

Alitalia a declanşat procedurile de faliment pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce angajaţii au respins reducerile de personal şi alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării operatorului aerian italian.

Acţionarii Alitalia au votat în unanimitate intrarea în administrare specială, se arată într-un comunicat al companiei, potrivit News.ro.

Potrivit legislaţiei italiene, guvernul trebuie să pună la dispoziţia companiei fondurile necesare continuării operaţiunilor şi va numi reprezentanţi care să redreseze compania sau să o lichideze.

”Prin această decizie, board-ul Alitalia a recunoscut situaţia economică şi financiară gravă a companiei”, potrivit comunicatului.

Administratorii vor prelua conducerea Alitalia şi vor prezenta o nouă strategie care ar putea include vânzări de active, restrângerea operaţiunilor şi a personalului, pentru a face viabilă compania în decurs de doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri