Fiul unui lider nazist: Dacă economia se înrăutățește, Germania s-ar putea întoarce la autoritarism

Data actualizării: Data publicării:
germania
Foto: Guliver/GettyImages

Germania ar putea deraia din nou spre un regim autoritar dacă împrejurările economice s-ar înrăutăți semnificativ, spune fiul lui Hans Frank, fostul guvernator general al Poloniei din perioada ocupației naziste.

germania
Foto: Guliver/GettyImages

Într-un interviu pentru BBC, Niklas Frank a declarat că atâta timp cât economia germană este „măreață” și „producem bani”, Germania va fi „foarte democrată”. Dar dacă „ne vom confrunta cu probleme economice grave timp de 5-10 ani”, situația s-ar putea schimba dramatic: „mlaștina va deveni un lac, lacul va deveni o mare, iar marea va înghiți totul, din nou”.

Niklas Frank a spus că își „disprețuiește” tatăl pentru crimele comise în perioada în care acesta a deținut funcția de guvernator al Poloniei, din 1939 și până în 1945.  Bărbatul întreprinde turnee pe întreg teritoriul Germaniei, în cadrul cărora ține discursuri despre tatăl său și despre moștenirea erei naziste.

Hans Frank a fost condamnat în fața Tribunalului de la Nuremberg de crime de război și crime împotriva umanității, fiind executat în 1946.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri