Fostul șef de campanie a lui Donald Trump, suspectat că a ascuns 750 de mii de dolari

Data publicării:
Cleveland Prepares For Upcoming Republican National Convention
FOTO: Gulliver/GettyImages

Fostul şef de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, este bănuit că a încercat să ascundă suma de 750 de mii de dolari plătită de partidul fostului preşedinte al Ucrainei, prorusul Viktor Ianukovici.

Cleveland Prepares For Upcoming Republican National Convention
FOTO: Gulliver/GettyImages

Informaţia vine de la un deputat de la Kiev care, în sprijinul afirmaţiilor, a prezentat o factură care arată cum banii au fost viraţi de fostul regim ucrainean către firma lui Paul Manafort printr-o companie off-shore, informează Digi24.

Manafort a condus campania lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din martie până în august 2016 când a fost nevoit să demisioneze după ce au ieşit la iveală legăturile sale cu fosta putere prorusă din Ucraina.

Paul Manafort este, de altfel, unul dintre principalii apropaţi ai lui Trump verificaţi pentru posibile contacte cu Rusia în timpul campaniei pentru alegerile de anul trecut.

Plata ilegală de 750.000 de dolari ar fi fost primită pentru serviciile de consultanţă politică de la executivul prorus al fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Un purtător de cuvânt al lobbyistului american a explicat că aceste acuzaţii sunt neîntemeiate.

Parlamentarul ucrainean Serghi Leşcenko a publicat o factură semnată de Manafort, care demostrează o plată de 750.000 de dolari pentru livrarea unor computere la firma Davis Manafort. Aceste fonduri au venit de la o companie offshore din Belize şi printr-o bancă din fosta republică sovietică Kîrgîzstan. Leşcenko susţine că această factură este o acoperire pentru plăţile ilegale primite de Manafort în schimbul serviciilor de consultanţă politică prestate pentru Ianukovici. 

Paul Manafort a îndeplinit funcţia de consilier politic pentru fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

New York Times a dezvăluit că lobbyistul Paul Manafort a beneficiat în perioada 2007-2015 de plăţi ilegale în valoare de 12,7 milioane de dolari de la executivul fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, reamintește News.ro.

Numele lui Manafort, un strateg republican încă din anii '70, recrutat pentru a face ordine în campania lui Donald Trump pentru Casa Albă, figurează în registre contabile secrete, aflate în prezent pe mâna unor anchetatori guvernamentali de la Kiev. Fragmente din registrele de contabilitate ale partidului prorus al fostului preşedinte Ianukovici, îndepărtat de la putere în 2014, îl prezintă pe Paul Manafort drept destinatarul unor plăţi în valoare totală de 12,7 milioane de dolari (11,35 milioane de euro) din 2007 şi până în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri