FOTO. Apariție rară a lui Kim Jong-un alături de soția și sora sa, la o fabrică de cosmetice din Phenian

Data actualizării: Data publicării:
Kim jong un fabrica de cosmetice 1
Foto: KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat o fabrică de cosmetice, alături de soția sa, Ri Sol-ju, și sora sa, Kim Yo-jong. Agenția de presă KCNA a dat publicității mai multe imagini din timpul vizitei de sâmbătă, în condițiile în care soția și sora dictatorului sunt rareori văzute în public, relatează BBC News.

Foto: KCNA
Foto: KCNA

Apariția surorii lui Kim Jong-un vine la scurt timp după ce aceasta a primit o poziție importantă de conducere în cadrul guvernului de la Phenian. 

Kim Yo-jong a primit o funcție importantă – nu este menționată și natura ei - în cercul restrâns al decidenților din biroul politic al Partidului Muncitorilor, devenind astfel, oficial, a doua cea mai influentă femeie din Coreea de Nord, după soția liderului de la Phenian, Ri Sol-ju, transmite The Guardian.

Vizita liderului nord-coreean la fabrica de cosmetice nu este una întâmplătoare, ci vine după numeroasele sancțiuni impuse de mai multe țări „Regatului Hermit”. Coreea de Nord și-a creat propria sa industrie de cosmetice, investind inclusiv în produse de lux, care să satisfacă așteptările elitelor din Phenian.

„Vizita trimite mesajul că țara încă are grijă de oamenii ei și le asigură o prosperitate comparabilă cu cea a Beijingului sau a celei din Seul. Chiar dacă știm că nu este adevărat, este important pentru regimul de la Phenian să le arate cetățenilor că le poate oferi toate plăcerile materiale de care au nevoie, în ciuda sancțiunilor”, spune analistul Ankit Panda, într-un interviu acordat BBC.

CITEȘTE ȘI: De ce râde Kim Jong-un la fiecare test cu rachetă?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri