FOTO. „Cimitirul președinților”, locul unde zeci de busturi ale „părinților fondatori” zac în ruină

Data publicării:
presedinti

Cât vezi cu ochii, busturi de foști președinți americani scorojiți, plini de crăpături și mânjiți de fecalele păsărilor. Se întâmplă pe un câmp din Williamsburg, Virginia.

Busturile uriașe ale „părinților fondatori” (fiecare cântărește peste 9 tone) au ajuns în această situație după ce proiectul de anvergură al unui parc tematic care le-a găzduit în urmă cu mai bine de un deceniu a fost tras pe linie moartă.

Deschis în 2004, „Parcul Președinților” a intrat rapid în declin, parțial din cauza amplasării construcției, fiind mascat de o pădure din împrejurimi, aproape invizibil în peisajul locului. Proiectul s-a dovedit în scurt timp a fi un fiasco în atragerea de vizitatori, iar în 2010, investitiorii au hotărât să închidă porțile și să scoată la licitație terenul. Gaura din buget a fost de peste 10 milioane de dolari, atât au costat comenzile pentru cele 43 de busturi care au rămas acum în plata naturii.

Odată cumpărat terenul, sculpturile aveau nevoie urgentă de un nou loc pentru a fi amplasate. Astfel, a apărut în ecuație Howard Hawkins, un fermier local care ajutase anterior la înființarea parcului. Bărbatul a fost de acord să „adopte” busturile președinților americani, mutându-le la ferma sa până când se va lua o decizie în privința grupului statuar, scrie publicația Atlas Obscura.

Anii au trecut, iar situația busturilor este în continuare incertă, în timp ce o campanie „sisifică” de crowdfunding încearcă să strângă fondurile necesare pentru a reloca statuile într-un loc unde ar putea fi înglobate unui plan turistic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri