FOTO. Haos la metroul din Beijing pe fondul Congresului Partidului Comunist

Data actualizării: Data publicării:
aglo

Măsurile excepționale de securitate luate de autoritățile de la Beijing pe durata celui de-al XIX-lea Congres al Partidului Comunist Chinez au blocat mai multe guri de metrou din capitala Chinei, trecându-i pe cetățeni printr-un veritabil maraton al nervilor.

Pe rețelele de socializare din China au apărut imagini cu aglomerația infernală de la metrou.

De asemenea, autoritățile de la Beijing au ordonat închiderea mai multor cluburi de noapte și restaurante din apropierea Palatului Poporului, pe durata Congresului, iar dronele au fost interzise în mai multe zone din oraș, precum și vânzarea de cuțite și foarfece, scrie The New York Times.

China se va „deschide şi mai mult”, va trata „în mod echitabil” firmele străine şi îşi va consolida rolul de economie de piaţă, a promis preşedintele Xi Jinping, în timp ce partidul-stat pare să-şi sporească controlul asupra celei de a doua economii mondiale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Deschiderea aduce progres, închiderea ne duce înapoi. China nu-şi va închide uşile, ci le va deschide şi mai mult”, a dat asigurări Xi într-un discurs-fluviu de peste trei ore, ținut miercuri în deschiderea celui de-al XIX-lea Congres cincinal al Partidului Comunist Chinez (PCC, la putere).

Liderul, care urmează să primească un nou mandat de cinci ani, pare să-şi regăsească astfel accentele de la Davos, unde a apărat, la începutul lui 2017, globalizarea şi liberul schimb.

„Vom flexibiliza în mod considerabil condiţiile accesului pe piaţă (...), vom proteja drepturile şi interesele legitime ale investitorilor străini. Toate întreprinderile înregistrate în China vor fi tratate pe picior de egalitate”, a promis Xi Jinping în fastuosul Palat al Poporului de la Beijing.

Aclamat de cei aproximativ 2.330 de delegaţi din partid, el s-a angajat totodată - fără să prezinte şi un calendar în acest sens - să continue liberalizarea pieţei de schimb, în pofida faptului că convertibilitatea yuanului rămâne foarte încadrată.

Aceasta cu scopul de a consolida tranziţia de la o „creştere rapidă” la o dezvoltare economică „axată pe calitate” şi reducerea inegalităţilor, potrivit lui Xi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri