Furt spectaculos de diamante pe aeroportul Schiphol. Șapte suspecți, arestați după 12 ani

Data actualizării: Data publicării:
diamante

Șapte persoane au fost arestate în Olanda și Spania, la 12 ani după un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, considerat unul din cele mai importante furturi de bijuterii din lume din ultimii 15 ani.

diamante

Furtul a avut loc în 25 februarie 2005. Bijuteriile, cu o valoare estimată la 72 milioane de dolari (67 milioane euro), se aflau într-un vehicul blindat al companiei aeriene KLM, într-o parte închisă și securizată a aeroportului. Au fost sustrase de indivizi înarmați în timp ce se pregătea urcarea lor într-un avion către Anvers, în nordul Belgiei.

O parte din diamantele furate atunci au fost recuperate imediat după jaf dintr-un vehicul folosit de hoți pentru a fugi, dar restul bijuteriilor, cu o valoare estimată în prezent la 43 milioane de dolari (40 milioane de euro), încă nu au putut fi găsite.

Sâmbătă, poliția militară olandeză a anunțat într-un comunicat că a făcut mai multe arestări în legătură cu acest furt din urmă cu 12 ani. Este vorba în total de șapte arestări, care s-au făcut vineri și sâmbătă.  Sunt cinci bărbați și două femei, toți cetățeni olandezi.  Ei au fost reținuți la Amsterdam și Valencia. Poliția nu exclude, însă, noi arestări, relatează Agerpres.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri