General american: SUA și aliații săi, fără apărare în fața noilor rachete rusești

Data publicării:
House Armed Services Committee Holds Hearing On Military Assessment Of Nuclear Deterrence Requirements
Generalul John Hyten Foto: Gulliver/ Getty Images

Statele Unite și aliații săi europeni sunt lipsite de apărare în fața noilor rachete terestre de croazieră amplasate de Rusia, i-a avertizat comandantul forțelor nucleare americane, generalul John Hayten, pe membrii Congresului SUA. Generalul a atras atenția că sistemul de rachete instalat de Rusia prin încălcarea Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF) poate reprezenta o amenințare la adresa întregului continent european.

House Armed Services Committee Holds Hearing On Military Assessment Of Nuclear Deterrence Requirements
Generalul John Hyten Foto: Gulliver/ Getty Images

„Nu avem nicio apărare în fața acestor rachete, mai ales în cazul apărării aliaților noștri europeni. Sistemul de rachete poate amenința tot continentul european, așa cum este amplasat acum. Este o problemă pe care trebuie să o gestionăm ca națiune”, a spus generalul, citat de NBC News.

Comandantul forțelor nucleare americane a confirmat, de asemenea, că prin amplasarea acestui sistem de rachete Rusia a încălcat Tratatul INF. Mai mult, generalul a spus că SUA trebuie să trateze această problemă de pe o poziție de forță și a pledat pentru modernizarea forțelor militare americane.

O singură rachetă terestră de croazieră nu este o amenințare semnificativă la adresa SUA sau a aliaților noștri, dar arată începutul amplasării unei structuri, care ar putea deveni o amenințare în viitor. Fiecare pas pe care ăl face Rusia pentru a-și consolida avantajul militar asupra țărilor NATO trebuie să aibă un răspuns. Nu neapărat militar", a adăugat generalul John Hyten.

New York Times scrie că Rusia a amplasat rachete SSC-8 și că oficiali din serviciile de informații americane spun că rachetele sunt operaționale. Amplasarea acestor rachete a preocupat Pentagonul, care lucrează la mai multe forme de răspuns, printre care și posibilitatea de a aduce sisteme antibalistice în Europa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri