Gunoierii turci au deschis o bibliotecă din cărțile aruncate de foștii posesori

Data actualizării: Data publicării:
DTsAvE-VQAAVuRW

Angajații serviciului de salubritate din Ankara au deschis o bibliotecă publică alcătuită în mare parte din cărțile pe care le-au salvat dintre gunoaie după ce au fost aruncate de foștii posesori.

Noua bibliotecă este situată în cartierul Cankaya din capitala turcă, într-un fost depozit din cărămidă al serviciului de salubritate, se arată într-un reportaj CNN.

Luni de zile, gunoierii turci au strâns cărți aruncate. Pe măsură ce colecția se mărea, au început treptat și locuitorii din Ankara să contribuie la demersul acestora  cu donații din propriile biblioteci.

Cărțile puteau fi împrumutate, initial, doar de angajații serviciului de salubritate și de familiile acestora. Însă comunitatea din Cankaya a devenit interesată în momentul în care a observat că fondul de carte continua să crească. Până când, în toamna anului trecut, bibliotoeca a fost deschisă publicului larg.

Biblioteca însumează în prezent peste 6.000 de cărți, de la beletristică și până la non-ficțiune.

De asemenea, biblioteca are și un departament de cărți și benzi desenate pentru copii, precum și un departament cu lucrări științifice.

Nici vizitatorii bilingvi nu au fost uitați: aceștia dispun de un număr generos de cărți în limbile engleză și franceză.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri