Haos după ce într-o conferință despre pericolul căpușelor s-a pierdut o insectă contagioasă

Data actualizării: Data publicării:
capusa ixodidae foto wikipedia
Foto: Wikipedia

O căpușă din familia Ixodidae, prezentată jurnaliștilor în timpul unei conferințe guvernamentale pentru prevenirea „febrei severe cu sindrom de trombocitopenie”, a dispărut, provocând haos în instituție, informează publicația Mainichi, citată de The Independent.

capusa ixodidae foto wikipedia
Foto: Wikipedia

Căpușa a fost adusă la conferință de către un angajat al prefecturii locale din Miyazaki, Japonia, și a fost așezată pe o foaie de hârtie albă împreună cu o altă căpușă, care a murit după ce a supt sânge. Căpușa vie a dispărut după o sesiune foto, iar dispariția a provocat haos în încăpere, atât jurnaliștii cât și angajații căutând insecta. Potrivit The Independent, ca o contramăsură, guvernul prefectural a lansat două tipuri de insecticide în sala de presă.

Potrivit sursei citate, conferința de presă a avut loc săptămâna trecută și a fost programată ca răspuns la un număr foarte mare de cazuri raportate de febră cu sindrom de trombocitopenie în Prefectura Miyazaki. În timpul conferinței, reporterii au fost informați despre cum să evite să fie mușcați de o căpușă ixodidă.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri