Iarnă, beție și cartușe. Doi antreprenori nu au voie să mai consume alcool doi ani, după ce au lăsat în beznă mii de locuințe

Data publicării:
IMG_8858-1170x500

Doi antreprenori locali ruși au primit interdiciție de a mai consuma alcool timp de doi ani, după ce, într-o stare avansată de ebrietate, au pus mâna pe arme și au folosit mai mulți stâlpi de electricitate ca ținte de tir, lăsând zeci de mii de siberieni în beznă totală.

Totul s-a întâmplat în septembrie în nordul îndepărtat al Rusiei, în Republica Yakuția. Un judecător i-a găsit, miercuri, pe cei doi bărbați – în vârstă 34 de ani și 38 de ani - vinovați de acte huliganism, scrie publicația Newsweek.

Pe 29 septembrie, după ce au consumat mai multe pahare de băutură, bărbații, identificați sub inițialele M și A, înarmați cu puști de vânătoare, o Baikal MR-155 și o Benelli, au decis să își exerseze „talentul” de pușcași, alegând drept ținte mai mulți stâlpi de iluminat.

Cincisprezece focuri au răsunat în noapte. Abia peste o săptămână, amploarea defecțiunilor pe care cei doi le-au provocat a ieșit la iveală, odată cu prima zăpadă.

Umezeala iernii siberiene a declanșat o scurtcircuitare în lanț a stâlpilor compromiși. Raioanele Kobyasky, Nyurbinski, Suntarsky, Verkhnevilyuysky și Vilyuysky, cu o populație totală de 90.000 de persoane, au rămas în întuneric.

Mass-media rusă a scris că, luna trecută, aproximativ 69.000 de oameni din Yakuția au fost afectați de căderea curentului, iar compania locală de electricitate a precizat că daunele totale se ridică la suma de 11.000 de dolari.

M și A au fost arestați după ce poliția a inspectat locul din noaptea „de pomină”, unde au găsit sticle goale, chiștoace de țigări și cartușe de vânătoare folosite, colectând  mostre de ADN de pe aceste probe, coroborate și cu urmele de cauciuri lăsate în zăpadă de mașinile lor, un Mercedes Benz 22360S și o Toyota Hiace, subliniază Newsweek.

Cei doi au primit o condamnare cu suspendare de un an și zece luni și nu au voie să consume alcool timp de doi ani. Dacă vor încălca termenii probațiunii, cei doi antreprenori ar putea să își execute restul pedepsei în arest la domiciliu sau la închisoare.

Bărbații și-au recunoscut fapta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri