Incendiu într-o tabără de refugiaţi din Grecia. Un copil a murit

Data publicării:
pompier care stinge un incendiu într-o tabără de refugiați din Grecia.
Incendiu într-o tabără de refugiați din Grecia. Imagine ilustrativă. Foto: Profimedia Images

Un incendiu a izbucnit marţi seară într-o tabără de refugiaţi la nord de Atena şi un copil a fost găsit mort, au raportat pompierii greci. Potrivit unui comunicat al salvatorilor, minorul nu mai respira când au ajuns în tabăra Thiva, la 54 de kilometri nord de capitala elenă.

Poliţia a trebuit, de asemenea, să intervină, solicitanţii de azil blocând accesul la structura care a luat foc, potrivit primelor informaţii transmise de AFP și citate de Agerpres.

Cauzele incendiului nu sunt deocamdată cunoscute. 

În urmă cu trei zile, două incendii aparent accidentale au distrus două corturi fără a face victime în două tabere de migranţi de pe insula Lesbos şi în nordul Greciei.

Iarna, când corturile din tabere rareori dispun de încălzire, mulţi migranţi fac focul cu lemne pentru căldură sau folosesc sobe în corturile lor, provocând accidente regulate, mai scrie sursa citată. 

O serie de ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului au tras un semnal de alarmă în ultimele zile cu privire la deteriorarea condiţiilor de trai odată cu frigul din taberele de migranţi din întreaga ţară.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri