Încleștări între forțele de ordine și triburile indiene pe străzile din Brazilia. S-au folosit arcuri și sulițe

Data publicării:
INDIENI

Scene rupte din Vestul Sălbatic pe străzile capitalei Braziliei, după ce un protest pașnic al triburilor indiene a degenerat în violențe.

INDIENI

Pentru a dispersa mulțimile, forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, moment în care protestatarii indieni, îmbrăcați în port tradițional, au ripostat cu arcuri și sulițe, potrivit Deutsche Welle.

Încleștările au avut loc marți, 25 aprilie, în fața clădirii Congresului din Brasilia. ”Indienii nu au respectat acordul pe care l-au încheiat cu poliția” în privința perimetrului de desfășurare. ”Amenințau cu invadarea congresului”, au precizat reprezentanții poliției într-un comunicat de presă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Indienii au respins acuzațiile, precizând că, din contră, li s-a permis prezența în zona Crongresului.

Din fericire, nu au fost victime. 

Motivul protestului l-a reprezentat drepturile triburilor indiene din Brazilia. Indienii spun că autoritățile vor să îi deposedeze de pământuri și că periclitează idenditatea comunităților din Amazon. ”Lobby-ul agricol și evanghelic vrea să distrugă drepturile noastre și să transforme Brazilia în coșul de pâine al lumii, punând capăt biodiversității”, a precizat Marize de Oliveira, istoric din tribul Guarani.

Organizatorii manifestației spun că peste 4.000 de indieni au participat la protestul de marți și că intenționează să campeze timp de o săptămână în fața Congresului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri