China a sărbătorit în social media victoria Emmei Răducanu de la US Open. Jucătoarea de tenis le-a transmis un mesaj în limba mandarină

Data actualizării: Data publicării:
emma raducanu zambeste cu trofeul us open in maini
Emma Răducanu și fermecătorul ei zâmbet Foto: Profimedia Images

ERATĂ. Emma Răducanu a transmis prin intermediul Twitter un mesaj în care vorbește în limba mandarină.

Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open, lăudând cu entuziasm originea chineză a jucătoarei de tenis care a învins-o pe Leylah Fernandez și a devenit prima britanică din 44 de ani care a câștigat o finală de Grand Slam. Jucătoarea de tenis le-a transmis un mesaj pe Twitter, în care vorbește în mandarină, relatează BBC.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, tatăl ei fiind originar din România, iar mama sa din China. Familia tinerei s-a mutat la Londra pe când ea avea doar doi ani. După succesul de la US Open, internauții chinezi au felicitat-o prin intermediul platformei Weibo, declarându-se mândri de originile sale și numind-o "Fata din Dongbei" (regiune din nord-estul Chinei - n.r.).

Jucătoarea de tenis a vobit în repetate rânduri în interviuri despre moștenirea sa mixtă, mama sa fiind originară din China, iar după ce a câștigat finala de Grand Slam, tânăra a transmis prin intermediul Twitter un mesaj în care vorbește în limba mandarină, un dialect al limbii chineze. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Vorbește ca o fată din Dong Bei. Extraordinar!”, a comentat un internaut.

"Spune că vizitează des China și că unul dintre idolii săi este Li Na. Sunt impresionată”, a comentat un alt utilizator al platformei Weibo.

Emma Răducanu și-a omagiat mama și familia în mai multe interviuri.

"Din punct de vedere mental, sunt atât de rezistenți, e ca și cum nimic nu-i doboară. Aș spune că mama mă inspiră în mare măsură. Mama este genul de om care a muncit foarte mult”, a spus Emma Răducanu. Tânăra a menționat că disciplina și respectul le-a învățat în mare parte de la mama sa. 

În plus, aceasta a menționat că vizitează destul de des locurile natale din China ale memei sale și îi place să urmărească posturile tv din Taiwan.

Emma Răducanu este prima jucătoare - atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin - care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. În ceea ce privește performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate la Flushing Meadows, așa ceva nu s-a mai întâmpat din 2014. Atunci, protagonistă era Serena Williams, însă în acel moment jucătoarea era în plină glorie și era nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.

Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez, locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021. A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.

Citiți și:

Regina, ducii de Cambridge și Boris Johnson o felicită pe Emma Răducanu. Ce spune suverana britanică despre performanța jucătoarei

CTP, despre Emma Răducanu: Să o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ca om. Nu pentru că e româncă, că nu e!

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri