Jaf asupra locuinței ministrului apărării din Chile. Hoții înarmați i-au amenințat familia

Data publicării:
maya fernandez allende
Ministrul apărării din Chile, Maya Fernandez, este nepoata fostului președinte Salvador Allende Foto: Facebook Maya Fernandez Allende

Trei indivizi au intrat în locuinţa ministrului apărării din Chile, Maya Fernandez, cu scopul de a o jefui. Ministrul, care este nepoata fostului preşedinte Salvador Allende şi a senatoarei Isabel Allende, nu era acasă în momentul jafului, dar hoții, dintre care doi înarmaţi, i-au ameninţat familia, care se afla în casă, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

„Mai întâi l-au acostat pe fiul ministrului, apoi l-au legat pe soţul acesteia şi au fugit cu o mașină a familiei. Unul dintre bărbaţi ar fi avut asupra sa un cuţit, iar celălalt o armă de foc, un revolver”, a declarat procurorul Francisco Lara.

Surse din cadrul poliţiei au declarat că hoţii au furat mai multe obiecte din locuință şi un vehicul.

Ministerul Apărării a anunțat că membrii familiei ministrului sunt teferi, suferind doar răni minore.

Maya Alejandra Fernández Allende, în vârstă de 50 de ani, este nepoata cea mai mică a fostului preşedinte chilian Salvador Allende, iar senatoarea Isabel Allende este mătușa sa. Maya Fernandez a preluat portofoliul Apărării în urmă cu două luni, la 11 martie, fiind una dintre figurile-cheie ale guvernului progresistului Gabriel Boric, noul președinte. De profesie biolog, militantă binecunoscută a Partidului Socialist, ea a fost deputat timp de două mandate şi a prezidat Camera Deputaţilor în 2018.

Atac asupra unui șofer al președintelui

Pe de altă parte, surse din poliţie au anunţat tot sâmbătă că un şofer din grupul de gardă al preşedintelui chilian Gabriel Boric a fost agresat şi atacat cu o armă de foc în cursul nopţii, la Santiago, de un grup de persoane care au furat vehiculul oficial.

Şoferul, sergent în cadrul poliţiei Carabineros, se afla singur în vehicul, în localitatea San Miguel, în sudul capitalei, şi se întorcea la palatul prezidenţial La Moneda pentru a lăsa maşina. Pe drum, a fost abordat de trei infractori care l-au agresat, l-au împuşcat în braţ, l-au abandonat şi au luat vehiculul.

Poliţistul a fost ajutat de un trecător care se afla în apropierea locului faptei şi care l-a ajutat să ajungă la o secţie de poliţie, de unde a fost transportat la un spital.

Potrivit subsecretarului pentru prevenirea criminalităţii din cadrul guvernului chilian, Eduardo Vergara, funcţionarul lucra în „echipa extinsă” a grupului de gardă prezidenţială, dar nu era escorta directă a preşedintelui.

Gabriel Boric, susținut de stânga, a fost ales președinte la sfârșitul anului trecut, devenind, la 35 de ani, cel mai tânăr preşedinte al ţării şi printre cei mai tineri conducători din lume. El l-a învins pe José Antonio Kast, un admirator al dictaturii lui Augusto Pinochet susţinut de ansamblul dreptei chiliene. Noul președinte al statului chilian și-a preluat oficial funcția la 11 martie.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri