John McCain: Rusia, o amenințare mai mare decât Statul Islamic

Data publicării:
steag rusia GettyImages-466707028
Foto: Guliver/Getty Images

Senatorul american John McCain a avertizat luni că președintele rus Vladimir Putin reprezintă o amenințare mai mare pentru securitatea globală decât gruparea extremistă Statul Islamic (SI), relatează DPA, citată de Agerpres.

First Anniversary Of The Referendum Which Annexed The Crimea To Russia
Foto: Guliver/Getty Images

Statul Islamic face într-adevăr lucruri îngrozitoare, dar Rusia este cea care a încercat să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 din SUA, a punctat senatorul republican într-un interviu acordat postului australian ABC pentru a fi difuzat în cursul zilei de luni.

"Sunt de părere că SI poate să facă lucruri oribile și sunt foarte preocupat de ce se întâmplă cu credința musulmană", a declarat McCain, aflat în vizită în Australia, potrivit ABC.

"Dar rușii sunt cei care au încercat să distrugă înseși fundamentele democrației și anume să modifice rezultatul unor alegeri americane. Nu am văzut nicio dovadă că ar fi reușit, dar au încercat și încă mai încearcă", a afirmat senatorul republican.

FBI și mai multe comisii parlamentare din SUA au lansat anchete pentru a stabili existența vreunei legături între anturajul președintelui american Donald Trump și Rusia, în condițiile în care serviciile de informații americane au evocat încă de anul trecut un amestec rus în alegerile prezidențiale din SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri